росія активізувала інформкампанію щодо Бахмута, аби деморалізувати українців – Маляр

російські окупанти демонструють надмірну активність навколо теми штурму Бахмута, тиражуючи наративи, спрямовані на деморалізацію нашого суспільства та військових.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Сьогодні спостерігається надмірна активізація російської інформаційної кампанії, яка супроводжує штурмування Бахмута. Ворог запускає декілька наративів, спрямованих на деморалізацію нашого суспільства та військових», - повідомила Маляр.

Зокрема, за її словами, ворог зазначає, що нібито Бахмут не має стратегічного значення і його оборона це нібито політичне рішення. Це не так, військові неодноразово пояснювали значення і задачі оборони Бахмута, а рішення щодо ведення бойових дій ухвалює вище військове керівництво, нагадала заступниця міністра.

Також за інформацією Маляр, окупанти дискредитують військове командування східного напрямку - викладають фейкові документи нібито зі штабу на Сході. Крім того, з метою навіювання демонструють «силу» окупантів і «слабкість» оборонців, розкриваючи нібито відомі їм плани щодо Бахмута обох воюючих сторін.

Читайте також: ЗСУ щодня відбивають до 100 атак російських загарбників – Україна в ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону заявив, що у районі Бахмуту на Донеччині відбулось за добу 29 бойових зіткнень, російські загарбники втратили 94 вбитими, 121 окупант зазнав поранень. ЗСУ знекровлюють ворога до підходу резервів.