Українські воїни у Британії опановують міжнародне гуманітарне право

Фото

Військовослужбовці Збройних сил України в рамках базової загальновійськової підготовки у Великій Британії поглибили свої знання з міжнародного гуманітарного права.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

«Сильні, добре підготовлені та досвідчені Збройні сили роблять Україну активним контриб’ютором євроатлантичної та світової безпеки. Україна та Велика Британія, члени НАТО й міжнародні партнери поза НАТО – всі країни-учасниці базової загальновійськової підготовки у Великій Британії розвивають оборонний потенціал України шляхом його посилення під час навчання військовослужбовців ЗСУ для відбиття нападу на демократію та сучасний світовий порядок з боку рф», - ідеться у повідомленні.

Один із перших навчальних модулів, який інтерактивно викладається українським військовослужбовцям під час базової загальновійськової підготовки у Великій Британії присвячений міжнародному гуманітарному праву.

Зокрема на заняттях відбувається поглиблення обізнаності про принципи права збройних конфліктів, правила поводження з військовополоненими і затриманими особами.

Як наголошується, безумовне дотримання норм та слідування принципам міжнародного гуманітарного права достеменно відрізняє ЗСУ від війська злочинців російської федерації та забезпечує міжнародну підтримку України.

Читайте також: Пентагон готовий продовжити навчання для нових підрозділів ЗСУ в Німеччині

“Натомість використання російською федерацією заборонених засобів і методів ведення бойових дій призвело до масштабних, непоправних втрат серед цивільного населення, цивільної інфраструктури та наслідків для навколишнього середовища. Такі дії є черговими воєнними злочинами рф. Злочинами, до яких не застосовуються строки давності та за вчинення яких не передбачена амністія”, - вказують у Генштабі ЗСУ.

Як повідомлялось, базова загальновійськова підготовка у Великій Британії була започаткована урядом цієї країни у 2022 році. Вона є частиною постійного зобов’язання Сполученого Королівства щодо підтримки України в обсязі понад 2,3 мільярда фунтів стерлінгів.