Єврорада завтра може розглянути санкції проти Ірану за поставки росії дронів-камікадзе

Країни-члени ЄС можуть ще до початку Європейської ради завершити погодження нового пакета санкцій проти Ірану за поставки для росії дронів-камікадзе, які та використовує для атак на Україну, і він стане предметом обговорення на рівні лідерів Євросоюзу.

Про це напередодні Європейського саміту заявив офіційний представник ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо, що таке обговорення (на рівні лідерів – ред.) відбудеться. Наразі ми в процесі представлення санкцій проти Ірану. В ідеалі, ця робота буде завершена ще до початку Європейської ради. Тож це питання буде відображене в ході дискусії», - зазначив співрозмовник.

При цьому представник ЄС зауважив, що підготовка нового пакета санкцій проти Ірану прискорилася після отримання переконливих доказів причетності Ірану до виробництва та постачання цієї зброї росії.

Читайте також: Рада засудила підтримку Іраном російської збройної агресії проти України

«Причиною (прискорення розробки санкцій – ред.) стала дедалі більша кількість свідчень. Я не можу розкривати конфіденційну інформацію щодо цього, але саме на цій основі ми переходимо до дій і вживаємо цих заходів», - додав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, раніше речниця Єврокомісії підтвердила, що ЄС отримав переконливі докази щодо причетності Ірану до поставок бойових дронів для росії й опрацьовує «швидку та тверду» відповідь на дії іранської сторони.

Наразі росія продовжує завдавати ударів по містам та цивільній інфраструктурі України з використанням дронів-камікадзе іранського виробництва.

Читайте також: На закритому засіданні Радбезу ООН планують обговорити постачання Іраном зброї до росії - CNN

У понеділок Рада міністрів ЄС із закордонних справ офіційно запровадила проти Ірану додаткові санкції за порушення прав людини та включила до санкційного списку додатково 11 осіб та 4 установи за причетність до смерті іранської правозахисниці Маші Аміні та жорстокого придушення акцій протесту, які відбулися після її загибелі.