На півдні українські захисники знищили шість танків, вісім гаубиць та понад сотню загарбників

Ситуація у зоні відповідальності на південнобузькому напрямку досить напружена, але контрольована.

Про це повідомляє у Фейсбуці Оперативне командування "Південь", передає Укрінформ.

"Противник веде оборонні дії з метою утримання захоплених територій у Херсонській та Миколаївській областях та недопущення розвитку наступу наших підрозділів",- йдеться у повідомленні.

Ворог продовжує завдавати вогневих уражень і по позиціях ЗСУ, і по територіальних громадах уздовж лінії зіткнення, і по тилових районах із мирними жителями. Триває психологічний, вогневий та техногенний терор: ворог тримає у напрузі населення України багатоваріантністю загроз.

Читайте також: ЗСУ відбили атаки російських військ біля 13 населених пунктів

Відчуваючи витискання Силами оборони із займаних позицій, рашисти створюють нові, визнаючи провал оборони на кількох ділянках. Новий рубіж оборони облаштовується у вигляді траншей та радіолокаціонного захисту в районі Берислав - Нова Каховка.

Активність ворожої повітряної розвідки коригується підрозділами протиповітряної оборони ЗСУ. Черговий летючий шпигун «Орлан-10» був влучно знищений у районі селища Червоне на Бериславщині.

Протягом бойового дня ворог завдав двох авіаційних ударів по українських позиціях у районі щойно звільнених територій. Без втрат.

Читайте також: Британська розвідка: Більше половини танкового парку України – трофеї

Двічі протягом дня противник намагався наступати мотострілецьким взводом за підтримки танка в районі Давидова Броду і Малої Олександрівки. Внаслідок стрілецького бою та вогню артилерії, противник зазнав втрат і вимушено відійшов.

Ввечері окупаційні війська вкотре обстріляли Нікопольський район з реактивних систем залпового вогню і важкої артилерії.

Українська авіація завдала 15 авіаційних ударів, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 360 вогневих завдань по засобах ППО противника, трьох районах зосередження ворожих сил і техніки, а також по опорному пункту в Бериславському районі.

Підтверджені втрати противника зафіксовано на рівні 110 рашистів, шести танків, восьми великокаліберних гаубиць «Мста-Б» і «Мста-С», реактивної системи залпового вогню «Град», двох пускових установок ЗРК С-300, дев'яти одиниць авто-бронетехніки, мінометного комплексу «Сані», самохідної артилерійсько-мінометної установки «Нона-С». Ще дев'ять одиниць ворожої техніки, зокрема танк, авто-бронетехніка та артилерійське озброєння - суттєво пошкоджені.

Читайте також: Прем'єр Естонії анонсувала новий пакет допомоги ЗСУ - боєприпаси та зимове спорядження

Як повідомляв Укрінформ, за цей тиждень ЗСУ звільнили понад 770 квадратних кілометрів території України від російських загарбників.