Президент закликав жителів тимчасово окупованих територій уникати мобілізації

Президент Володимир Зеленський закликав жителів тимчасово окупованих територій уникати мобілізації до лав російської армії.

Про це він зазначив у своєму відеозверненні у п’ятницю, 23 вересня, передає Укрінформ.

"У мене є просте прохання до всіх наших людей, які перебувають на тимчасово окупованих територіях: робіть головне – бережіть своє життя і допомагайте нам послаблювати та знищувати окупантів. У будь-який спосіб ховайтеся від російської мобілізації. Уникайте повісток. Намагайтеся виїхати на вільну територію України”, - сказав він.

Читайте також: Доукомплектування та нові формування: у Генштабі ЗСУ розповіли про етапи мобілізації в росії

У разі потрапляння до російської армії, президент закликав саботувати будь-яку ворожу активність, заважати російським операціям, а також передавати українській стороні важливу інформацію про окупантів.

“Від початку активних дій на Сході нашої держави у вересні вже звільнено близько 9 тисяч квадратних кілометрів території, близько 400 населених пунктів. Цей відчутний результат досягнуто і завдяки тому, що наші люди на тимчасово окупованій території нам допомагають. Робіть, будь ласка, все, щоб такої допомоги ставало більше”, - зазначив Зеленський.

Читайте також: В Україні розробили алгоритм дій для кримчан, яких рф може мобілізувати

Як повідомляв Укрінформ, президент росії володимир путін у відеозверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи щодо реалізації указу розпочалися з 21 вересня, а міністр оборони росії Сергій Шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Фото: ОП