ЗСУ взяли під вогневий контроль переправи біля Дар'ївки й Голої Пристані

На півдні Збройні сили України ліквідували ще 35 російських військових та чотири бойові машини піхоти ворога, у Херсонській області під вогневий контроль взяли переправи в районах Дар'ївки й Голої Пристані.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування «Південь» повідомляє у Фейсбуці

«Протягом ночі ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 150 вогневих завдань з ураженням живої сили, озброєння та техніки, двох переправ в районах Дар'ївки та Голої Пристані. Всі переправи перебувають під вогневим контролем сил оборони. Підтверджені втрати ворога складають 35 рашистів та 4 бойових машини піхоти», — ідеться в повідомленні.

За даними ОК «Південь», суттєві зміни в стані, складі та положенні противника за минулу ніч не виявлені. Обстановка в південнобузькій операційній зоні залишається стабільно напруженою, але під контролем сил оборони України.

Основні зусилля ворог зосереджує на утриманні захоплених територій, а також завданні максимальних втрат підрозділам сил оборони й стриманні вогневого тиску.

У ніч на 6 вересня війська російської федерації завдали удару з реактивних систем залпового вогню «Смерч» по Березнегувацькій громаді Миколаївської області. Влучання відбулося по сільськогосподарському угіддю. Важкою артилерією частково зруйнований елеватор, людських втрат немає.

Читайте також: Південь: ЗСУ знищили понад 100 загарбників, склад боєприпасів і понтонну переправу

По Нікопольському району ворог випустив понад 20 реактивних снарядів системи «Град».

Уранці 6 вересня із застосуванням стратегічної авіації російські загарбники випустили по Україні п'ять крилатих ракет з північної частини Каспійського моря.

Чотири ракети класу «повітря — земля» Х-101 були виявлені та знищені силами й засобами протиповітряної оборони в небі над Миколаївською областю. Одна ракета влучила в нафтобазу у Кривому Розі, унаслідок чого спалахнула масштабна пожежа. Триває робота вогнеборців, ситуація контрольована. За попередніми даними, постраждалих немає.

Корабельне угруповання ворога в Чорному морі без змін: у постійній готовності до застосування, споряджене 16 крилатими ракетами «Калібр».

Як повідомляв Укрінформ, у місті Нікополь Дніпропетровської області внаслідок чергових ударів російських військ двоє людей дістали поранення. Ворожим вогнем зруйнований приватний будинок, ще 11 приватних і 20 багатоповерхових будинків пошкоджені. Пошкоджень через обстріли також зазнали два ліцеї, дитячий садок, центр технічної творчості, спортивний клуб та кілька газоводів низького тиску.