Ракетні удари й пожежі, «бавовна» на Херсонщині та ворожий штурм на Луганщині - ситуація у регіонах

Ракетні удари й пожежі, «бавовна» на Херсонщині та ворожий штурм на Луганщині - ситуація у регіонах

Укрінформ
Війська російської федерації упродовж минулої доби не припиняли обстріли регіонів України, на Луганщині вночі вдавалися до штурмових дій на Бахмутському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 вівторка, 6 вересня.

У Сумській області вночі та зранку під обстрілами опинилися Білопільська та Шалигинська громади. Ворог вів обстріли із мінометів та артилерії. За попередніми даними, жертв немає, детальна інформація уточнюється.

Вчора протягом дня росіяни здійснили шість обстрілів прикордонних громад Сумщини, зафіксовано 39 ударів із САУ та мінометів, а також дві черги зі стрілецької зброї. Втрат немає.

У Дніпропетровській області росіяни вкотре обстріляли Нікопольський район. У Нікополі двоє людей поранені, один приватний будинок зруйнований, 11 приватних і 20 багатоповерхових будинків пошкоджені. Пошкоджені також два ліцеї, дитсадок, центр технічної творчості, спортивний клуб, кілька газоводів низького тиску. Виведено з ладу кілька ліній електропередач, без світла опинилися 2 тисячі абонентів. У Марганецькій громаді — без постраждалих та руйнувань.

Вночі війська рф завдали ракетного удару по Індустріальному району Харкова. Загинула одна людина.

У Харківській області протягом доби ворог завдавав ударів по Ізюмському, Харківському, Богодухівському, Чугуївському районах. Спалахували пожежі у приватних будинках, господарських спорудах, на відкритих територіях. Із артилерії росіяни обстріляли Дергачівську громаду, горів житловий будинок. У Золочівській громаді через обстріли виникла пожежа у приватному домоволодінні. Загинули двоє людей.

У Луганській області за ніч агресори двічі вдавалися до штурмових дій на Бахмутському напрямку. Вночі ворог завдав два ракетні удари, здійснив вісім артилерійських та 17 мінометних обстрілів. Тричі росіяни застосовували РСЗВ, двічі — танк та один раз — БМП.

Читайте також: ЗСУ відбили спроби наступу ворога біля чотирьох населених пунктів на Донеччині

У Донецькій області вночі росіяни обстріляли Курахове, зруйнована школа. Інформація про постраждалих уточнюється. За добу загарбники обстріляли Бахмут, Авдіївку, Хромове, Богоявленку. Пошкоджено багатоповерхівку і 5 приватних житлових будинків, службовий автомобіль. По області чотири людини дістали поранення. На Донеччині відсутнє газопостачання та частково вода й електрика. Обов'язкова евакуація населення триває.

У Миколаївській області вночі російські війська обстріляли околиці села Явкіно Баштанської громади. Є влучання у склад із зерном фермерського господарства, через що виникла пожежа. Постраждалих немає.

Тривають обстріли Березнегуватської громади. Інформація про пошкодження і постраждалих з’ясовується.

Читайте також: Загарбники вночі знову атакували Миколаїв ракетами С-300

У Херсонській області Збройні сили України знищили склад ворожих боєприпасів в районі Томиної Балки, понтонну переправу поблизу села Львове, уразили пункт управління у Каховському районі та два контрольно-спостережні пункти у Миколаївському і Бериславському районах. Ситуація у Херсонській області залишається напруженою.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-