Влада рф почала формувати батальйон «добровольців» в Орловській області - ISW

На тлі гострої нестачі живої сили в центральній частині росії стартувала кампанія з рекрутизації «добровольців» в Орловській області.

Про це повідомляє у звіті за 10 серпня Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

«Орловська область сформує новий добровольчий батальйон для відправлення на Донбас»,- зазначається у документі із посиланням на останню заяву губернатора області.

Читайте також: У рф створили понад 40 «добровольчих» підрозділів для війни проти України - ЗМІ

Місцева влада заявила, що прийматиме у підрозділ осіб за бажанням від 18 до 60 років, пообіцявши «добровольцям» по 250 тисяч рублів при підписанні контракту на три місяці.

Також глава чеченської республіки кадиров оголосив про готовність перекинути з чечні в Україну до 9 тисяч військових, а також що 10 тис. резервістів «чекають свого часу».

Читайте також: росія може створити «добровольчі батальйони» лише з колонізованих народів - Данілов

Водночас зазначається, що посольство Узбекистану в росії попередило узбецьку діаспору, що будь-яка форма участі в російському вторгненні каратиметься ув’язненням до десяти років. Посольство нагадало, що узбецьке законодавство забороняє громадянам бути найманцями в бойових діях, і попередило узбеків уникати будь-яких «провокацій».

Читайте також: ISW: рф формує 3-й армійський корпус для війни в Україні та вже не приховує цього

Як повідомлялося раніше, окупаційна влада рф в українському Маріуполі намагається провести приховану мобілізацію та розсилає людям текстові повідомлення про винагороду до 300 тисяч рублів за підписання контракту на військову службу.