Вогневі позиції ЗСУ у поліклініці - ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Вогневі позиції ЗСУ, нібито облаштовані у міській поліклініці, та українські військові, які буцімто випалюють поля на тимчасово захоплених територіях Херсонщини, - серед фейків, що їх поширила цієї доби російська пропаганда. 

Про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомив у Telegram, передає Укрінформ

Так, у мо рф заявили, що «у м.Дружківка Донецької області у будівлі міської поліклініки військовослужбовці ЗСУ обладнали вогневі позиції та снайперські точки, у підвалі як «живий щит» силоміць утримуються персонал і пацієнти, підходи до установи заміновано, але місцевим жителям про це умисно не повідомили». У ЦПД попереджають, що це дезінформація.

У свою чергу колаборанти-«керівники» тимчасово окупованих територій Херсонської області заявили, що «за допомогою гелікоптера українські військові розпочали підпалювати поля з пшеницею та іншими зерновими на прикордонних територіях регіону». У Центрі протидії дезінформації наголошують, що це фейк.

Читайте також: Продаж HIMARS росіянам за $800 тисяч: ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Окрім того, російські ЗМІ з посиланням на заступника міністра промисловості й торгівлі рф о.бочарова повідомили: «небілений офісний папір російського виробництва має корисні для здоров’я властивості. Виявляється, більш фактурний папір корисний для очей людини». У ЦПД підкреслюють, що це маніпуляція.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони повідомив, що невідомі особи розіслали провокаційні листи від імені представників угорської нацменшини Закарпаття.