кремлівські пропагандисти брешуть, що Зміїний досі під контролем росії

Після визволення українськими захисниками Зміїного кремлівські пропагандисти намагаються врятувати ситуацію і заспокоїти хвилювання народних мас, поширюючи фейк про те, що острів нібито й досі залишається під контролем російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

"Вчорашній "жест доброї волі" здійняв серед населення росіян хвилю стурбованості та обурення, тому пропагандисти рф вимушені рятувати ситуацію", – зауважили в ЦПД.

Так, сьогодні більшість російських засобів масової інформації з посиланням на слова депутата державної думи рф а.черняка заявляють, що острів Зміїний нібито досі контролює росія.

Слідом за журналістами підключилися російські військові експерти із заявами, що українські війська намагатимуться висадитися на острів, щоб отримати "хоча б медійну перемогу замість реальної".

Читайте також: Військові пояснили, чому операцію на Зміїному поки не можна вважати завершеною

Як наголосили в Центрі протидії дезінформації, подібні заяви є невдалою спробою довести російським громадянам, що все під контролем.

"Щоб перевести погляд населення з незручної для себе теми, рашистам терміново потрібна хоч якась "перемога", якою пропаганда зможе нівелювати втрату острова і заспокоїти народ рф, що з кожним днем дедалі менше довіряє своїй владі", – пояснили в ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня оперативне командування "Південь" заявило, що внаслідок вдало проведеного чергового етапу операції українських військ росіяни поспіхом евакуювали з острова Зміїний залишки свого гарнізону.

Читайте також: Поразка рф на Зміїному не зніме морську блокаду, але зменшить тиск на узбережжя - ISW

За даними ОК "Південь", після атаки Збройних сил України загарбники втікали з острова Зміїний, власноруч знищуючи власну військову техніку, документацію та майно.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що росіяни залишили острів Зміїний, бо не витримали вогню українських артилерійських, ракетних й авіаційних ударів.

російське міністерство оборони також підтвердило, що війська рф залишили острів, але подало це як "жест доброї волі".