На півдні ЗСУ знищили майже 60 загарбників, танк та самохідну гаубицю

В операційній зоні українських сил оборони "Південь" зберігається динамічно-напружена обстановка.

Про це повідомляє у Фейсбуці Оперативне командування "Південь", передає Укрінформ"

"Противник намагається покращити своє положення, але, не маючи успіху, укріплюється на оборонних рубежах. Протягом дня по наших позиціях ворогом завдано авіаційного удару гелікоптерами Ка-52. У відповідь по ворожих підрозділах нашою авіацією завдано три ураження", - йдеться у повідомленні.

Також, при виконанні вогневих завдань, українські ракетно-артилерійські підрозділи знищили 59 рашистів, танк та шість інших броньованих машин, зенітно-ракетний комплекс «ТОР М1», реактивну систему залпового вогню, самохідну гаубицю «Гвоздика», п'ять автівок. окрім того, у трьох різних населених пунктах Херсонщини знищені три польові склади боєприпасів.

Читайте також: У Головнокомандувача ЗСУ підтвердили загибель російського генерала кутузова під Попасною

Тим часом, окупаційна влада на Херсонщині відбирає приватний бізнес у місцевих підприємців. Зокрема, загарбники хочуть привласнити регіональні АЗС, щоб на них продавати завезене з окупованого Криму пальне.

На Миколаївщині ворог продовжує обстріли населених пунктів вздовж лінії зіткнення і в тилу наших підрозділів, намагаючись створити ілюзію свого панування на максимально можливій частині області.

Читайте також: Бійці Об’єднаних сил знищили у неділю чотири танки та бойовий гелікоптер росіян

У Чорному морі корабельне угруповання ворожих кораблів вкотре переформатовується. Наразі в готовності до завдання ракетних ударів з моря перебувають надводний корабель і підводний човен, споряджені 12 крилатими ракетами. Також у готовності до дій перебувають п'ять великих десантних кораблів.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України зачистили половину Сєвєродонецька від російських загарбників.