ЗСУ зачистили половину Сєвєродонецька від росіян - Гайдай

ЗСУ зачистили половину Сєвєродонецька від росіян - Гайдай

Укрінформ
Збройні сили України зачистили половину Сєвєродонецька від російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі Всеукраїнського телемарафону, коментуючи ситуацію на Луганщині станом на вечір 5 червня.

"Наші Збройні сили зачистили до половини міста, половину міста дійсно контролюють наші захисники", - розповів Гайдай.

Водночас він зауважив, що із перехватів розмов із загарбниками стає зрозумілим, що командувач армією рф отримав два завдання – до 10 червня захопити Сєвєродонецьк і трасу Лисичанськ – Бахмут. Тож не виключено, зі слів Гайдая, що "у наступні п’ять днів росіяни намагатимуться зрівняти Луганщину із землею".

Читайте також: Українські захисники відбили атаку росіян під Білою Криницею на Херсонщині

Водночас глава ОВА зауважив, що евакуація із Сєвєродонецька наразі неможлива: в місті залишаються близько 15 тисяч осіб. За його словами, із Лисичанська 5 червня врятували 98 людей.

Як повідомляв Укрінформ, начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай раніше зазначив, що Сєвєродонецьк умовно поділений навпіл. Росіяни кинули всі сили, аби виконати завдання Дворнікова (росгенерала) - до 10 червня взяти обласний центр або захопити "дорогу життя" Лисичанськ - Бахмут. Він зауважив, що загарбники повірили у свою брехню про взяття Сєвєродонецька і не очікували такого опору. Гайдай запевнив, що оборона міста міцна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-