«Не ленд-лізом єдиним»: у МВС розповіли про безперервний потік зброї, який отримує Україна

У Міністерстві внутрішніх справ України вважають, що серйозної мобілізації у рф не буде. Окрім того, розповіли про кількість зброї, яку Україна отримує від західних партнерів.

Про це радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов заявив у ефірі українських телеканалів, відповідаючи на питання щодо прихованої мобілізації в рф, передає кореспондент Укрінформу.

«На рахунок мобілізації – я б з низки причин не ставив би це питання дуже гостро. Можу назвати кілька причин. Перша історія – як такої серйозної мобілізації, я переконаний, що не буде (у рф – ред.) з кількох причин. Зокрема, мобілізація – це про війну, а у них війну війною не називають, вони називають це спецоперацією. І недарма, бо по соціологічних дослідженнях, війна у них сприймається дуже погано. І люди там проти війни з Україною, але вони за спецоперацію з Україною. Таке от роздвоєння особистостей у людей», - уточнив радник міністра.

За його словами, люди у росії - проти мобілізації.

Читайте також: Буданов підтвердив, що в росії триває прихована мобілізація

«Тому у нього (президента рф путіна – ред.) є єдиний варіант – це прихована мобілізація. Тобто, за великим рахунком, це - військовий призов строковиків, з якими будуть або добровільно, або примусово підписані певні контракти, а вони можуть про це і не знати, що з ними контракти підписали, у тому числі. Але ми маємо розуміти - що це за військо, яке без мотивації, яке не має абсолютно ніякої військової підготовки, ці строковики?», - сказав він.

Говорячи про те, коли більше зброї заполонить Схід України, щоб гнати звідти ворога, радник глави МВС нагадав про фразу, що у рф є чим воювати, але немає ким, а у нас є ким воювати, а немає чим.

Читайте також: Зеленський - про ленд-ліз: Формально позика, але дуже вигідна

«То наразі ця ситуація приблизно вирівнюється. У силу того, що, у тому числі, вони (росіяни – ред.) дуже багато втрачають, маю на увазі, особового складу… Ще одна історія – це безперервний потік озброєння, який надходить (в Україну – ред.). Тобто немає, що одну посилку привезли, а до наступної у вас 2 тижні. Це кожного дня. Бо, знаєте, не ленд-лізом єдиним. Це є безперервний потік (зброї, яку передають Україні – ред.)», - заявив радник очільника МВС.

24 лютого розпочалося повномасштабне вторгнення росії в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.