ОП відстежує всі рухи російських окупантів на Херсонщині – Подоляк

Офіс Президента України відстежує всі дії російських загарбників у Херсонській області та фіксує всі імена колабораціоністів.

Як передає Укрінформ, про це радник керівника ОП Михайло Подоляк повідомив у Телеграмі.

"Херсон перебуває під тимчасовою окупацією. Безумовно, це зло. Все, що сьогодні має стосунок до zомбі-нації росіян, - зло. Абсолютне", - наголосив він.

Подоляк зауважив, що, на відміну від 2014 року, коли певний відсоток громадян України мав ілюзії щодо "русского мира", вбачаючи в ньому можливості, кар’єру, гроші та інше перспективне "каміння з неба", сьогодні є повне розуміння того, що росія - це тотальний занепад, концентраційні табори, презирство світу, ізоляція, масові вбивства, бандитизм.

Читайте також: Депутату Херсонської облради заочно повідомили про підозру у держзраді

Тому, за словами радника очільника ОП, "спротив російській навалі на півдні України дуже потужний. На всіх рівнях. І це бачить весь світ".

"Хочу офіційно наголосити, що Офіс Президента відстежує всі рухи російських окупантів у Херсонській області. Всі", - підкреслив Подоляк.

Читайте також: Загарбники знову блокують мобільний зв'язок й інтернет на Херсонщині

Злочини росіян фіксуються в повному обсязі - насильство над людьми, масові викрадення, катування в підвалах, крадіжки майна, спроби створити фіктивні управлінські структури, запевнив він.

"Бачимо та знаємо про все. Усі злочини документально фіксуються та у фіналі матимуть абсолютно розгромні кримінальні наслідки", - наголосив радник керівника ОП.

Читайте також: У Херсоні з'явилися листівки, де оголосили полювання на місцевого колаборанта

За словами Подоляка, фіксуються також усі нечисленні імена колабораціоністів, і на кожного з них обов’язково чекає лава підсудних.

"Інтенсивність війни сьогодні така, що жодної пощади зрадникам більше не буде. Тому ще раз повторю: на кожного з колаборантів очікує максимально жорстка лава підсудних із подальшими великими тюремними строками. Це якщо вони доживуть до своїх особистих судів, а не отримають "нагороду" вже зараз. Наш спеціальний "нагородний відділ" працює цілодобово. Просто чекайте своєї черги", - заявив Подоляк.

Читайте також: Херсонці бачать себе виключно в складі України – мер

Радник керівника ОП закликав пам'ятати, що Херсонська область є українською землею та буде звільнена Збройними силами України, незалежно від вигадування нових назв чи ідей для приєднання до інших "російських бандитських галактик".

Він наголосив, що увесь світ бачив мужність і хоробрість жителів Херсона, які виходили з українськими прапорами зупиняти колони російської військової техніки.

"Ми не дозволимо кремлівським хворобливим імперським амбіціям забрати в наших громадян право на щасливе майбутнє", - підкреслив Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, Подоляк прокоментував наміри окупаційної влади Херсонської області звернутися до президента російської федерації путіна щодо приєднання регіону до рф.