Херсонці бачать себе виключно в складі України – мер

Херсонці бачать себе виключно в складі України – мер

Укрінформ
Міський голова Херсона заявив, що херсонці бачать себе виключно в складі України, і закликав українську владу підтримати містян.

Як передає Укрінформ, так міський голова Херсона Ігор Колихаєв прокоментував у Фейсбуці чергове вкидання від колаборантів про те, що вони нібито попросять ввести регіон до складу рф.

"Мені складно коментувати, що в голові у тих, хто ініціює та поширює подібні гучні заяви. Але я точно знаю, що херсонці бачать себе виключно в складі України! Ніхто не має права по-тихому приймати за них таке доленосне рішення", - сказав Колихаєв.

Він також звернувся до Офісу Президента України і попросив негайного втручання – офіційної заяви від української влади про те, що Україна бореться за свій український Херсон і цінує кожного його жителя, який не кинув місто на поталу.

У Херсонській області і безпосередньо в Херсоні залишилися патріоти, які буквально тримають місто на своїх руках, жителі України, представники понад 114 національностей, серед них – діти, жінки, люди похилого віку. Усі вони живуть очікуваннями і не покинули свої домівки через відсутність безпечних "зелених коридорів", наголосив Колихаєв.

Якщо ми сьогодні не підтримаємо всіх, завдяки кому в Херсонській області утримується статус України, стан очікування цих людей, за подібних заяв "нової влади", перейде в процес глибокого розчарування, написав міський голова.

Читайте також: Ігор Колихаєв, міський голова Херсона

Як повідомляв Укрінформ, радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк прокоментував наміри окупаційної влади Херсонської області звернутися до президента російської федерації путіна щодо приєднання регіону до рф. Єдине звернення, яке можуть готувати "гауляйтери" Херсонської області – прохання про помилування після вироку суду, зазначив Подоляк.

Будь-які сценарії і маніпуляції російських окупантів та колаборантів зі "статусом" Херсонської області є юридично нікчемними і не відповідають ні позиції органів місцевого самоврядування, ні жителів області, заявив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-