Загарбники обстрілюють окупований Ізюм касетними снарядами, звинувачуючи у цьому ЗСУ

На Харківщині війська рф обстрілюють окуповане місто Ізюм касетними снарядами та у своїй пропаганді звинувачують в обстрілах ЗСУ.

Про це в Фейсбуці повідомив начальник управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міської ради Максим Стрельник, передає Укрінформ.

«Російські пропагандисти почали масово повідомляти про випадки обстрілів мирного населення в Ізюмі касетними снарядами. Вони звинувачують ЗСУ у використані цієї забороненої зброї, при цьому пропагандисти самі зазначають, що причин для таких ударів немає. Але, на жаль, дійсно по приватним будинкам в місті б’ють із РСЗВ «Ураган», які несуть касетні снаряди», - повідомив Стрельник.

Внаслідок таких обстрілів у місті вже є загиблі.

Читайте також: ОП: найзапекліші бої точаться на трьох напрямках

Також, зазначає Стрельник, розвідка ЗСУ повідомляє, що окупанти забороняють місцевим будь-яким чином відзначати 9 травня і щоб залякати людей, навмисно чинять терор.

«Закликаємо всіх, кому вдається зараз вийти на зв’язок з рідними в Ізюмі, обов’язково повідомте їм про небезпеку обстрілів російськими окупантами забороненими касетними бомбами», - говорить Стрельник.

Читайте також: військові рф розграбували Ізюмський лісгосп

Як повідомлялося, на Ізюмщині точаться запеклі бої. До блокування міста рашистами вдалося організовано вивезти 3 тис. жителів. Останній раз гуманітарну допомогу міська влада змогла передати 14 березня.

В Ізюмі повністю зруйновані лікарні, дитячі садочки та близько 80% багатоповерхової житлової забудови, немає води, газу, опалення, світла. Окупанти після безуспішної дезінформації населення у співпраці з місцевими зрадниками організували примусову депортацію з міста.

Останнім часом рашисти посилили засоби радіоелектронної боротьби в Ізюмі, тож зв’язатися з мешканцями вкрай важко.

Читайте також: Жителя Ізюма, якого призначили загарбники «головою адміністрації», підозрюють у держзраді

Нагадаємо: 24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.