СБУ показала зізнання росіянина, який власноруч розстрілював українців

Відео

Служба безпеки України оприлюднила відео із зізнанням військового російської федерації, який власноруч розстрілював мирне населення в Україні.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомила у Телеграмі.

"Це одне з перших зізнань ворожих загарбників, яке вдалося отримати в ході тривалої та кропіткої роботи української спецслужби", - ідеться у повідомленні.

Як зазначили в СБУ, на відео – 21-річний командир відділення Вадим, який пішов на війну, щоб "матеріально підтримати свою матір". Утім, бойові дії тривали для нього недовго: перетин кордону, просування на Сумщину, а потім – супровід колони з пораненими до рф.

Дорогою їх розбили українські захисники, тож Вадім та інші військові забрали два легкових автомобілі мирних українців. Загарбник впритул випустив чергу в цивільного, який потрапив на очі.

"Мне приказали выстрелить – я выстрелил в него одну очередь. Он упал, а мы поехали дальше", – цитує росіянина СБУ.

Читайте також: Українці повертаються із російського полону із сепсисом та ампутованими кінцівками - Денісова

"Він не сховається за виконанням наказу. Такі дії підпадають під ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни. І покарання – до 15 років позбавлення волі", - наголосили у спецслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило перехоплену розмову російського загарбника з матір’ю про подробиці тортур над українськими полоненими.