Війська рф не припиняють обстріли «Азовсталі», захисники Маріуполя тримаються

Війська рф продовжують завдавати ударів по території заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

Про це радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович повідомив на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Дуже складна обстановка, як завжди, в Маріуполі. Навколо району оборони наших військ – «Азовсталі» – противник продовжує завдавати ударів по території заводу. Наші війська тримаються. Виходять у відповідні вилазки», - сказав Арестович.

Він наголосив, що Україна вдається до дипломатичних зусиль задля вирішення проблеми Маріуполя. Радник глави ОП зазначив, що у вівторок тема Маріуполя обговорювалася під час розмови президентів Туреччини та росії Реджепа Тайїпа Ердогана і володимира путіна.

За словами Арестовича, путін заявив, що спротиву в Маріуполі немає, місто «звільнили» і що найкращий вихід для українських захисників – отримати команду здатися. У цьому зв'язку Арестович наголосив, що "українські військові не підуть на таку ганьбу".

Читайте також: Україна закликає ООН та Червоний Хрест допомогти забезпечити гумкоридор із Маріуполя

Він також зауважив, що жодної віри до російських заяв в України немає.

«Ми пам’ятаємо Іловайськ і пам’ятаємо, що, за словами місцевої влади Маріуполя, вчора, коли росіяни оголосили гуманітарний коридор на вихід із «Азовсталі», за декілька хвилин по місцю виходу завдали удару артилерією. Така ціна російським домовленостями», - наголосив радник керівника ОП.

Читайте також: Очільник Донеччини: Оборонці Маріуполя повинні вижити – інакше жодних переговорів

Як повідомляв Укрінформ, на території заводу "Азовсталь" у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор з металургійного комбінату.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: В ОП відповіли росії на «взяття Маріуполя»: Азовсталь - п’ята частина міста, або 22 Ватикани

У заблокованому місті залишаються ще близько 100 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку "Азов", українська морська піхота, мотострільці.