Сотні біженців із «ДНР» усю ніч провели в холодних автобусах

Відео

Сотні людей із «ДНР», яких вивезли під приводом евакуації, провели ніч у холодних автобусах навіть без харчування.

 Про це пише російська Новая газета.

Понад три десятки автобусів з жінками, літніми людьми та дітьми всю ніч простояли у селищі Червоний Десант Неклинівського району Ростовської області після оголошення евакуації.

«Однак станом на 10 годину ранку 19 лютого, сотні людей, включаючи немовлят, продовжують залишатися в автобусах. Їм не надали гарячого харчування, санаторії, де імовірно планувалося розміщення, закриті, вхід охороняють співробітники поліції та МНС», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Передусім звільнення житла»: представник омбудсмена пояснив, навіщо ОРДЛО евакуація

Видання зазначає, що перші автобуси з біженцями почали прибувати до Ростовської області ще до півночі. У Неклинівському районі для них мали бути організовані пункти тимчасового розміщення.

Читайте також: У Ростовській області запровадили режим НС через вивезення людей з ОРДЛО

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого жителі окупованого Донецька отримали на свої телефони від місцевого оператора мобільного зв'язку «Фенікс» СМС-повідомлення із закликом про екстрену евакуацію.

За їхніми словами, далі надійшло ще одне СМС-повідомлення, в якому було зазначено, що евакуювати населення будуть до Ростовської область Росії.

Місцеві повідомили, що окупаційна влада Донецьку увімкнула «залякувальне завивання гучної сирени цивільної оборони, як раніше перед бомбардуванням у роки Другої Світової війни».

 Водночас, Президент Росії Володимир Путін пообіцяв кожному жителю ОРДЛО по 10 тисяч рублів, якщо вони погодяться на евакуацію на територію Ростовської області.