Загороднюк каже, що Міноборони не планує скорочувати склад Збройних сил

Відео

Міністерство оборони України не планує скорочувати склад Збройних сил.

Про це повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Ми не плануємо скорочувати склад ЗСУ. Питання в тому, щоб ті ресурси, які в нас є, були направлені туди, куди нам потрібно. У першу чергу це на нарощування бойових частин. І це питання можна вирішувати тільки системно. Тому що буде конкретна стратегія, буде коректний план оборони, про який ми зараз говоримо", – розповів Загороднюк.

Читайте також: План оборони України буде представлений наступного року — міністр

Він додав, що потрібно зрозуміти, «яка нам потрібна чисельність і де, і в якій структурі».

"Ми скажемо, що ось це – наша загроза, ось це – наш план оборони, тут – нам потрібно стільки людей, тут – нам потрібні такі бригади, тоді громадськість і всі побачать, що дійсно є розуміння, куди воно буде направлено, яким чином це буде структуровано", – зазначив глава Міноборони.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 20 вересня ухвалила закон "Про внесення змін до закону України "Про оборону України" щодо організації оборони держави".

Згідно з документом планом оборони є сукупність документів, які визначають зміст, обсяги, виконавців, порядок і строки здійснення політичних, економічних, соціальних, військових, наукових, науково-технічних, інформаційних, правових, організаційних, інших заходів держави щодо підготовки до збройного захисту та її захист у разі збройної агресії або збройного конфлікту.