Грицак сказав, скільки працівників СБУ загинули за час російської агресії

Під час проведення Антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил 227 співробітників Служби безпеки України нагороджені державними нагородами за мужність і героїзм.

Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак, вітаючи колег та ветеранів із Днем захисника України, інформує прес-служба СБУ.

Як зазначає Грицак, "чотири роки поспіль ми зустрічаємо це свято у вирі боротьби за державний суверенітет, територіальну цілісність і непорушність наших кордонів, за право українців бути господарями на власній землі, за свободу та національне самовизначення. Російська агресія проти України перетворила схід нашої країни на плацдарм бойових дій, а український Крим – на тимчасово окуповану територію. Але проти загарбницьких дій агресора постала потужна, незламна сила українських воїнів – захисників рідної землі. В авангарді цієї боротьби співробітники Служби безпеки України, ризикуючи собою, ефективно протидіють диверсійно-підривній діяльності ворога та нищать плани російських спецслужб на всій території нашої країни".

Голова СБУ наголосив: "Низький уклін двадцяти семи Героям Служби, які віддали своє життя за державність та свободу українського народу. Сто двадцять вісім наших колег отримали поранення різного ступеня важкості. За мужність і героїзм під час проведення Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних Сил 227 співробітників української спецслужби нагороджені державними нагородами".

"14 жовтня, у свято Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва, ми також відзначаємо 76-ту річницю створення Української повстанської армії. Впродовж нашої славетної історії ці знакові для українців свята набули особливо важливого змісту, оскільки символізують національну ідентичність, патріотизм та духовну єдність українського народу", - сказав Грицак.

Він подякував усьому колективу СБУ – "захисникам України, які забезпечують безпеку нашої держави та наближають повернення мирного неба над Україною", і побажав колегам та їхнім родинам "міцного здоров’я, добробуту та впевненості у завтрашньому дні. Сил вам та витримки у почесній справі служіння українському народові".