Ремонт теплопостачання в Авдіївці блокують російські генерали

Генерали РФ в Спільному центрі з контролю і координації блокують початок відновлювальних робіт в Авдіївці.

Про це повідомив заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Євген Вілінський на своїй сторінці в Facebook.

Він також повідомив, що в Авдіївці циркуляція теплоносіїв в системі на даний момент забезпечується.

"Постачальники газу можуть забезпечити поставку природного газу на достатню для проведення ремонтних робіт час... Якщо коротко резюмувати, всі служби знаходяться на низькому старті в очікуванні дозволу #СЦКК. Потрібний потужний тиск на його російську частину", - повідомив Вілінський.

"Життя, тепло, водо - та електропостачання понад двадцяти тисяч жителів Авдіївки прямо зараз знаходяться в руках російських органів влади. А якщо бути точніше, представників Російської Федерації у складі Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і перемир'я на лінії зіткнення", - написав народний депутат України Мустафа Найєм на своїй сторінці в Facebook.

За словами Найєма, представники російської сторони в СЦКК стверджують, що у них "немає повноважень і можливості вплинути" на ватажків терористів "ДНР", щоб ті припинили вогонь і можна було почати відновлювальні роботи.

Як раніше повідомляло агентство, у понеділок, 30 січня, Авдіївка через обстріли залишилася без води, електрики і тепла. Президент Петро Порошенко перервав візит до Німеччини через обстріли.

Як повідомляв прес-центр 72-ої бригади, яка тримає оборону в районі Авдіївки, у боях загинули четверо бійців: капітан Андрій Кизило, сержант Володимир Бальченко, солдат Дмитро Оверченко, сержант Володимир Крижанский. Ще дев'ять осіб були поранені.