МЗС про ескалацію під Авдіївкою: такі дії Кремля можуть кваліфікуватися як військовий злочин

МЗС про ескалацію під Авдіївкою: такі дії Кремля можуть кваліфікуватися як військовий злочин

Заява
Укрінформ
Через обстріли житлових районів населення Авдіївки і Ясинуватої залишилися без води, електрики і теплопостачання.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

"За останні 2 дні російські окупаційні війська здійснили потужні обстріли по всій лінії дотику з усього наявного в них озброєння, включаючи заборонений мінськими домовленостями "Град", артилерію калібру 152 мм, 122 мм, міномети 120 і 82 мм, танки, а також стрілецьку зброю", - йдеться в повідомленні.

Також у відомстві зазначили, що від обстрілів були поранені двоє мирних жителів, загинули 8 українських військовослужбовців, ще 26 отримали поранення.

"Повністю знеструмленими залишилися міста Авдіївка та Ясинувата, без води, електрики і теплопостачання знаходяться всього понад 400 000 мирних жителів регіону. З урахуванням ускладнення погодних умов та обстрілів бойовиків, які продовжуються, гуманітарна ситуація в цьому районі продовжує погіршуватися", - додали в МЗС.

Наголошується, що такі дії Кремля можуть кваліфікуватися як військовий злочин, грубе порушення Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, незаконне, безпричинне і широкомасштабне знищення майна, не викликане військовою необхідністю.

"Вимагаємо від Російської Федерації негайно припинити бойові дії та неухильно дотримуватися режиму припинення вогню. Звертаємося до міжнародних партнерів з проханням посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль, щоб зупинити небезпечну ескалацію на Донбасі та уникнути гуманітарної катастрофи в регіоні", - наголосили в МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-