"УКРІНФОРМ": ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (26 січня - 1 лютого 2024 року)

Укрінформ

У період з 26 січня по 1 лютого серед актуальних тем, які широко висвітлював Укрінформ, - повернення 207 українських військовополонених, вкиди про відставку Залужного та “загибель українських полонених” у збитому іл-76.

Укрінформ продовжив інформування щодо процесів інтеграції України до ЄС та НАТО. Наприкінці січня відбулася зустріч  Президента України Володимира Зеленського з Генеральним секретарем НАТО у 2009–2014 роках, головою – засновником компанії Rasmussen Global Андерсом Фогом Расмуссеном. По завершенню візиту до Києва, було проведено пресконференцію Расмуссена та керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака. Захід детально висвітлювали журналісти Укрінформу.

Фото: Офіс Президента України
Фото: Офіс Президента України

29 січня в Ужгороді керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сіярто провели зустріч з лідерами угорської громади Закарпаття та представниками церков. Укрінформ оперативно та усебічно висвітлили візит та підсумкову пресконференцію. 

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Журналістці Укрінформу вдалося взяти ексклюзивне інтерв’ю у міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби - “Від зустрічі з Петером Сійярто на Закарпатті ми витиснули максимум”Глава МЗС пояснив, яку користь для України та українсько-угорських відносин принесла шестигодинна зустріч на Закарпатті. 

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими
Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Робота з повернення українців з російської неволі не припиняється. 31 січня в результаті чергового обміну з російського полону повернулися 207 українців. Це вже другий великий обмін у 2024 році. Серед визволених 31 січня бранців немає нікого з оприлюдненого Росією списку 65 українців начебто загиблих у літаку 24 січня у Бєлгородській області. Укрінформ широко висвітлював цю подію у новинних, фото- та відеоматеріалах

Щодня інформаційна агенція інформує читачів та глядачів, зокрема, й за кордоном, про російсько-українську війну та викриває методи російської пропаганди.

У рамках протидії російській дезінформації опублікувано низку матеріали, що спростовує ворожі вкиди та фейки. Найбільше їх було про “українських військовополонених”, які начебто перебували на борту збитого 24 січня російського літака Іл-76. Серед новин на цю тему - коментарі представника ГУР Андрія Юсова. А також фактчеки: “РФ випустила «екранну версію приквелу» падіння Іл-76”,  “Путін підсумував «розслідування» щодо Іл-76”“Російський Іл-76 в рф у режимі авіамовчання”.

Share

Також серед актуальних тем, про які писали журналісти Укрінформу:

  • чутки про імовірну відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного;

  • провокативні заяви політиків Угорщини та Румунії та водночас зміна позиції Орбана;

  • погодження пропозиції Ради міністрів закордонних справ ЄС щодо використання прибутків від російських заморожених активів РФ для підтримки відновлення України;

  • угода про спрощення процедур погодження перекидання військ Альянсу із західної до Східної Європи.

Серед актуальних інтерв’ю на сайті за період з 26 січня по 1 лютого:

Олександр Новицький, голова ДІАМ: Повідомлення про початок будівництва незабаром можна буде отримати в Дії. Про реформування системи державного архітектурно-будівельного контролю в Україні. Чи було воно суто косметичним і чи лишилися корупційні лазівки та ризики?

Джейд Макглінн, британська дослідниця російських гібридних загроз:Європі час подорослішати, про її безпеку зараз дбають переважно Україна й АмерикаДоктор Макглінн, науковий співробітник кафедри воєнних досліджень Королівського коледжу Лондона тривалий час досліджує питання шкідливих інформаційних операцій та інших гібридних загроз із боку Росії. В інтерв’ю Укрінформу вона поділилася думками про особливості нинішніх наративів російської пропаганди, майбутні президентські вибори в США, недостатню рішучість європейських політиків щодо РФ, а також дала поради для стратегічних комунікацій України у контексті змін політичного ландшафту на Заході та ситуації на фронті.

Філіппо Гранді, Верховний комісар ООН у справах біженців:Українцям важливо не посилювати ворожість до тих, хто виїхав з країниВ інтервʼю Укрінформу він відверто зізнається, що переживає через звикання світу до нашої війни, та закликає солідаризуватися одне з одним тих, хто лишився, і тих, хто був змушений покинути країну. Іншими темами нашого спілкування стала допомога УВКБ ООН переселенцям, життя біженців у Європі та перешкоди з російського боку.

Руслан Запаранюк, начальник Чернівецької ОВА: Допомогу армії зосереджуємо на дронах і автівках. Про вклад тилової Буковини у підтримку військових, захист внутрішньо переміщених осіб та активну розбудову прикордонної інфраструктури.        

Ліна Бороздіна, космічна туристка, уродженка Одеси: Літала в космос з українським прапором – щоб нагадати світові про війну в УкраїніГромадянка США родом з України вирушила у політ навколо Землі разом з трьома іншими приватними астронавтами. Про враження від космічної мандрівки, про важкі тренування та про те, що взяла із собою у подорож, астронавтка розповіла в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу. Відеоверсія інтерв’ю - на каналі Ukrinform TV.

Share UKRINFORM’s Substack

Серед знакових подій в Укрінформі за тиждень:

  • призначення ведучого відеопроекту "Про війну" Андрія Коваленка головою Центру протидії дезінформації при РНБО;
  • домовленість щодо співпраці Укрінформу та незалежного аналітичного центру “Нова Європа”, який очолює Альона Гетьманчук - асоційований старший аналітик Атлантичної Ради США.

У період з 26 січня по 1 лютого 2024 року, на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 798 новини, 39 публікацій, 12 інтерв’ю та 10 матеріалів у рубриці “Експертиза”. 

ТОП-5 матеріалів з найвищими показниками щодо переглядів:

Флоренція стала четвертим містом Італії, де скасували показ пропагандистського фільму «Свидетель» - 54 840

Посадовець поліції Києва, у якого НАЗК знайшло необґрунтовані активи, подав рапорт на звільнення — 52 717

У Фінляндії проходять масові страйки - закривають заводи, зупиняють транспорт — 47 925

Сійярто - в Ужгороді: Угорщина хоче повернення своїй меншині всіх прав, які вона мала до 2015 року — 39 744

ППО вночі знищила 15 із 35 дронів-камікадзе - 39 261

ТОП-5 матеріалів щодо найбільшої цитованості матеріалів: 

Загальна кількість посилань за 7 днів  - 15 812.

Показники щодо відвідуваності україномовної та іншомовної версій сайту за звітний період — понад 1,4 млн ( попередній тиждень - понад 1,8 млн), перегляди — понад 3,1 млн (попередні 7 днів близько 4 млн), кількість взаємодій із сайтом — 8,1 млн (попередні 7 днів - понад 9,6 млн).

На Єдиній подієвій стрічці за тиждень випущено 1 836 новин. Редакція оперативної інформації випустила 524 новини, економічна — 148, регіональна — 445. Повідомлень іноземними мовами за тиждень — 856. Загалом, журналісти закордонної редакції випустили 302 новин, 9 публікацій, 21 відео та 152 фото.

Загальні показники щодо кількості підписників у соціальних мережах, де представлено агенцію — 517 639, охоплення — понад 8,6 млн (попередні 7 днів 12,1  млн).

Фотокореспонденти “Укрінформу” з 26 січня по 1 лютого зробили 65 фоторепортажів, загалом опубліковано - 1 141 фотографії. 

Кількість підписників YouTube-канал UkriformTV за 7 днів зросла на 6 тис. Станом на 1 лютого 2024 їх - 844 тис.  (за попередні днів ці показники - 388 тис).

Переглядів відео на YouTube-каналі – 1,8 млн (попереднього тижня – 3,4 млн). Це, у середньому, - понад 250 тисяч щодоби (попереднього тижня - понад 480 тисяч щодоби). 

ТОП-3 матеріали журналістів Укрінформу за переглядами:

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів "Укрінформу" по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про "Укрінформ":

  • вівторок - звіт агентства за тиждень;

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Більше інформації - у менеджерки з комунікацій “Укрінформу“ Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-