Зеленський зустрівся у Києві з Расмуссеном

Зеленський зустрівся у Києві з Расмуссеном

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів зустріч із колишнім генеральним секретарем НАТО Андерсом Фогом Расмуссеном, який перебуває в Україні з візитом.

Про це повідомляється на сайті Глави держави, передає Укрінформ.

Відео: Офіс Президента

"Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Генеральним секретарем НАТО у 2009–2014 роках, головою – засновником компанії Rasmussen Global Андерсом Фогом Расмуссеном, який перебуває в нашій країні з візитом", - йдеться у повідомленні.

Глава держави подякував Расмуссену за увагу до питань безпеки та євроатлантичної інтеграції України. Він відзначив важливість Спільної декларації про підтримку України, яку країни Групи семи схвалили на саміті НАТО у Вільнюсі, і наголосив на необхідності укладення двосторонніх угод про безпекові зобов’язання відповідно до цієї декларації. Перша така угода вже підписана з Великою Британією, тривають переговори щодо укладення відповідних документів із низкою інших країн.

«Дякую вашій з Андрієм Єрмаком групі за допомогу у створенні проєкту Київського безпекового договору, який ліг в основу Вільнюської декларації та передбачає такі серйозні безпекові зобовʼязання. Вже маємо перші результати: з Великою Британією підписано дуже важливий безпековий документ. Триває робота з іншими державами. Сподіваюся на результат найближчим часом», – зазначив президент.

Зі свого боку, ексгенсек Альянсу відзначив зусилля Володимира Зеленського, завдяки якому ситуація в Україні залишається в топі світового порядку денного.

Расмуссен та Єрмак розповіли про плани щодо роботи міжнародної робочої групи з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України.

Читайте також: Угода про співробітництво у сфері безпеки офіційно закріплює підтримку Британією України - Єрмак

Зеленський висловив сподівання, що ця робоча група сприятиме інтеграції нашої країни у євроатлантичний безпековий простір. За його словами, Україна як майбутній член НАТО зможе значно посилити потенціал Альянсу, оскільки українська армія має безцінний досвід ведення повномасштабної війни проти Росії.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак і колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен презентували у Києві Міжнародну робочу групу з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України, яка має сприяти руху нашої держави до Альянсу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-