Служба у ЗСУ не є підставою для пом’якшення судового вироку - спецпрокуратура

Служба у ЗСУ не є підставою для пом’якшення судового вироку - спецпрокуратура

Укрінформ
Проходження служби у ЗСУ не є підставою для пом’якшення судового вироку, а тим більше для його скасування, якщо людина вчинила кримінальне правопорушення у цивільному житті.

Про це на брифінгу заявив керівник Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Андрій Кльопов, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Проходження служби у ЗСУ не є підставою для пом’якшення судового вироку, а тим більше для його скасування, якщо особа здійснила те чи інше правопорушення. Я не бачив жодного вироку, де б суддя при його постановці визнав проходження військової служби як пом’якшуючу обставину, такої практики у Миколаївській спеціалізованій прокуратурі немає», - сказав Кльопов.

Разом з тим, за його словами, є випадки, коли суд призначає покарання і звільняє від його відбування з іспитовим строком, але аргументи там інші, не такі, як проходження військової служби.

Читайте також: Засуджених залучатимуть на службу в ЗСУ лише після згоди командира

Також Кльопов додав, що цивільна людина, яка перебуває під слідством і їй не обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або цілодобового домашнього арешту, може бути призвана до лав ЗСУ. Оскільки, згідно з Конституцією, особа не є винуватою, якщо не доведено протилежне і не ухвалено вирок, який набере законної сили.

«Іноді це ускладнює нашу роботу при розкритті злочинів чи завершенні досудового розслідування по тій чи іншій справі. Але ми також розуміємо, що зараз Збройним силам потрібні люди, тому знаходимо компроміс», - сказав спецпрокурор.

Читайте також: Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію на 90 днів

Як повідомлялося, Верховна Рада сьогодні ухвалила закон про мобілізацію засуджених. Документ пропонує надавати можливість служити тим, хто увʼязнений за нетяжкими статтями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-