Скоєні в Бучі злочини показали справжнє обличчя російської агресії - прем’єр Хорватії

Скоєні в Бучі злочини показали справжнє обличчя російської агресії - прем’єр Хорватії

Укрінформ
Скоєні в Бучі злочини показали справжнє обличчя російської агресії, винні у них мають бути покарані.

Про це заявив прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович під час виступу в Бучі на Київщині в межах урочистостей з нагоди річниці звільнення міста від російських загарбників, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Злочини, вчинені в Бучі, показали справжнє обличчя російської агресії. Якщо хтось у міжнародній спільноті раніше сумнівався і не міг визначитися з тим, що, можливо, було їм неочевидним, хоча нам ще було очевидно з 24 лютого минулого року, то вони зрозуміли справжню мету (росії. – ред.) – залякати, поселити страх у їхніх душах і підкорити українців», - сказав Пленкович.

Він зазначив, що росіянам це не вдалося, бо українці показали світові, що означає боротися за свободу, бути патріотом і перемагати у процесі боротьби за демократичні цінності.

Прем’єр-міністр Хорватії відзначив, що Україна має безпрецедентну солідарність з боку міжнародної спільноти, «якої ми вже багато років не бачили».

«Ця солідарність залишатиметься такою ж міцною, ви заслуговуєте на те, щоб Україна відновила свою територіальну цілісність і звільнила тимчасово окуповані території. Саме тому наша підтримка України – політична, гуманітарна, фінансова чи військова - триватимуть і далі», - запевнив Пленкович.

Він акцентував, що скоєні росією злочини вимагають покарання, правосуддя і того, щоб винні понесли відповідальність за них.

«Саме тому з вашої ініціативи ми сьогодні підписуємо Бучанську декларацію, в якій закликаємо до покарання тих, хто вчинив ці злочини. Це дуже важливі меседжі, які ми шлемо сьогодні з Бучі», - наголосив прем’єр-міністр Хорватії.

Читайте також: Прем’єр Словенії на пам’ятних заходах у Бучі: «Сьогодні всі ми – українці»

Як повідомлялося, за даними Офісу генпрокурора, російські загарбники скоїли в Бучанському районі Київської області понад 9000 воєнних злочинів. Зокрема, були вбиті понад 1400 мирних мешканців, багато з них закатовані. Серед загиблих - 37 дітей. Ще 52 дитини були поранені.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-