Ігнат прокоментував нічну атаку: рф застосовує щоразу нові тактики

Ігнат прокоментував нічну атаку: рф застосовує щоразу нові тактики

Єдині новини
Укрінформ
російська армія застосовує щоразу нові методи, нові тактики для здійснення атак, прикладом чого є вчорашня нічна атака ворога.

Про це сказав у ефірі телемарафону «Єдині новини» речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

Речник уточнив, що противник «спочатку вдень застосовував «шахеди», а потім і вночі, розуміючи, що мобільні вогневі групи не можуть так ефективно знищувати їх, як удень. Але ми не стоїмо на місці, і мобільні вогневі групи отримують від наших партнерів, від волонтерів сучасне обладнання, яке допомагає знищувати «шахеди» навіть у нічний час».

Ігнат також зауважив, що все нове перспективне озброєння набуває зараз більшого застосування, зокрема, це стосується крилатих авіаційних бомб. «Ми застосовуємо теж такі бомби, але їх не так багато, як нам би хотілось», - сказав він.

Читайте також: Ігнат анонсував серйозні рішення для ТГ-каналів, які в реальному часі фіксують рух дронів і ракет

За словами речника, ворог наразі почав модернізувати фугасні бомби 500 кг, обладнуючи їх спеціальними крилатими засобами і GPS, щоб не входити в зону ураження ППО і уражувати наші прифронтові зони. Така бомба далеко не залетить, але навіть 10-20 км, які вона може пролетіти, завдасть шкоду. «Це нова загроза, і на неї треба реагувати. Далекобійні засоби ППО і безумовно авіація - сучасні літаки, які зможуть відігнати подалі росавіацію від наших кордонів», - додав Ігнат.

Читайте також: Україна вже має розпочати підготовку до отримання літаків F-16 – Ігнат

Як повідомлялося, за даними Генштабу, вночі із застосуванням ЗРК С-300 російська армія здійснила дев'ять ракетних пусків по цивільній інфраструктурі Харкова. Для завдання авіаційних ударів загарбники також задіяли 10 ударних БпЛА типу Shahed-136, дев'ять із них знищено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-