Фінляндія проти торговельних санкцій ЄС щодо Ізраїлю

Фінляндія проти торговельних санкцій ЄС щодо Ізраїлю

Укрінформ
Фінляндія хоче, щоб ЄС продовжував торгувати з Ізраїлем, попри заклики до впровадження економічних санкцій через погіршення гуманітарної ситуації внаслідок ізраїльських військових операцій у секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр торгівлі Фінляндії Вілле Тавіо, повідомляє Politico.

"Я особисто вважаю, що ми повинні продовжувати торгівлю з Ізраїлем... У нас є причини для цього. Це високотехнологічна країна, яка має галузі, з якими ЄС повинен мати можливість працювати. У нас також є певна торгівля в галузі оборони з Ізраїлем", — зазначив він, додавши, що сумнівається, що торговельні санкції приведуть до потрібного результату.

Його коментарі з'явилися після того, як міністри закордонних справ ЄС у понеділок обговорили потенційні кроки проти Ізраїлю, якщо він не виконає рішення Міжнародного суду ООН, що зобов'язує його негайно припинити наступ у Рафаху на півдні сектору Гази.

Міністри вирішили скликати Раду асоціації з Ізраїлем, щоб обговорити дотримання країною своїх зобов'язань у сфері прав людини в рамках торговельної угоди ЄС з цією країною.

В останню хвилину це питання також було додано до порядку денного зустрічі міністрів торгівлі в четвер, хоча жодного офіційного рішення на ній не очікують.

У середу ізраїльські військові заявили, що взяли під контроль буферну зону вздовж кордону між Газою і Єгиптом, що дає їм фактичну владу над усім сухопутним кордоном палестинської території.

Вони також продовжили рейди на Рафах, які посилилися на вихідних, коли внаслідок повітряної атаки на намети біженців загинули щонайменше 45 палестинців, зокрема діти.

У той час як деякі країни, зокрема, Німеччина та Австрія, ймовірно, будуть діяти в унісон з Фінляндією, інші країни, такі як Ірландія, Бельгія та Іспанія, очолюють зусилля, спрямовані на тиск на Ізраїль за допомогою впровадження торговельних обмежень.

Читайте також: Штати чекають від Ізраїлю результатів повного розслідування щодо удару по Рафаху - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбиті близько 1200 осіб, захоплені близько 250 заручників, до ста з них досі у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-