Компанія, що друкує паспорти у Литві, пов'язана з олігархом, близьким до режиму Лукашенка

Компанія, що друкує паспорти у Литві, пов'язана з олігархом, близьким до режиму Лукашенка

Розслідування
Укрінформ
Литовська компанія "Garsų pasaulis", яка друкує паспорти у Литві, пов'язана з Віктором Шевцовим, близьким до мінського режиму олігархом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє литовський мовник LRT.

За даними розслідування литовських журналістів, у 2011 році компанія, яка керувала "Garsų pasaulis" спільно із білоруським монополістом "Голографічна індустрія", котрий виробляє голограми, заснувала в Литві спільну компанію "GP Holographics". Вона надавала "Garsų pasaulis" голограмну плівку, що використовується під час виробництва документів для третіх країн. Серед акціонерів "Голографічної індустрії" - Шевцов, якого називають гаманцем диктатора Білорусі Олександра Лукашенка.

Керівниця "Garsų pasaulis" Ганна Янаускене сказала, що усі зв'язки з "GP Holographics" припинилися у 2022 році після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну - акції компанії продані, і товари більше не замовляються.

За даними журналістів, "Garsų pasaulis" через посередника продав акції "GP Holographics" Шевцову. Попри це, "Garsų pasaulis" і "GP Holographics", як і раніше, зареєстровані у Вільнюсі за однією і тією ж адресою і мають одного й того ж адміністратора та бухгалтера.

Читайте також: У Литві скасували всі дозволи на зброю, видані громадянам Росії та Білорусі

Наразі 70% акцій "GP Holographics" належать Шевцову. Ще 10% - білоруської компанії "Голографічна індустрія", 15% - генеральному директору останньої Олександру Бабаренку.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня Сейм Литви на рік продовжив дію закону про національні санкції проти громадян Росії та Білорусі, внісши до нього окремі доповнення.

Фото ілюстративне: BNS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-