Німеччина поки не закриватиме свою військову базу у Нігері

Німеччина поки не закриватиме свою військову базу у Нігері

Укрінформ
Нігер дозволив Німеччині тимчасово продовжити використання військово-повітряної бази на своїй території.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявили у міністерстві оборони Німеччини, пише Reuters.

“Німеччина та Нігер уклали тимчасову угоду, що дозволить продовжити присутність німецьких сил у Нігері”, - йдеться у заяві Міноборони.

Зазначається, що наразі німецький військовий контингент у Нігері налічує близько 90 військовослужбовців, розміщених на базі у столиці країни, Ніамеї. Однак найближчим часом кількість військовослужбовців буде суттєво скорочено.

Reuters зауважує, що Німеччина використовує цю базу в Нігері з 2013 року для підтримки своїх сил у сусідній Малі в рамках місії ООН MINUSMA. Утім останній німецький військовослужбовець покинув Малі наприкінці минулого року.

“Поки незрозуміло, які плани має Берлін на подальше використання бази у Ніамеї”, - йдеться у матеріалі.

Як відомо, ЄС оголосив, що до кінця червня згорне свою військову місію в Нігері через “складну політичну ситуацію у країні”.

Читайте також: Росія і Судан можуть підписати угоду про обмін зброєю - ISW

Як повідомляв Укрінформ, після приходу до влади в Нігері хунта зажадала виведення солдатів інших країн, що зблизилися із Росією, за прикладом сусідніх Малі та Буркіна-Фасо, де подібні перевороти сталися раніше.

Росія оголосила, що інтенсифікує військову співпрацю з Нігером. У межах нових домовленостей, у цю країну вже прибула російська система ППО, зброя та військові інструктори для навчання.

Фото ілюстративне: Bundeswehr/Jana Neumann

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-