Росія і Судан можуть підписати угоду про обмін зброєю - ISW

Росія і Судан можуть підписати угоду про обмін зброєю - ISW

Укрінформ
Росія може підписати угоду зі Збройними силами Судану (ЗСС) щодо обміну зброєю для російського логістичного хабу в Порт-Судані на Червоному морі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що помічник головнокомандувача ЗСС Ясір Аль-Атта заявив 25 травня, що делегація військових найближчим часом вирушить до Росії, щоб укласти угоду про обмін «життєво важливого озброєння і боєприпасів» для російського логістичного центру в Порт-Судані. Він описав запланований російський центр як «не зовсім військову базу».

У РФ також стверджували, що військові Судану змогли повернути собі кілька районів Хартума завдяки поставкам іранських безпілотників.

Заступник глави МЗС РФ і спеціальний представник Путіна в Африці і на Близькому Сході Михайло Богданов зустрівся з главою ЗСС Абдель Фаттахом аль-Бурханом та кількома іншими суданськими офіційними особами під час дводенного візиту до Судану 28 і 29 квітня.

За оцінками ISW, Росія, можливо, змінить сторону підтримки у громадянській війні в Судані, щоб підтримати ЗСС і створити свою військово-морську базу в Червоному морі.

На думку аналітиків Інституту, російська підтримка Збройних сил Судану принесла б велику користь Ірану, оскільки вона зблизила б російську та іранську політику і стратегію в регіоні.

Читайте також: Телебачення Нігеру повідомило, що в країні працюватимуть російські інструктори і ППО

Як повідомляв Укрінформ, в одному з попередніх звітів ISW писав, що в ході наступу на Вовчанськ у Харківській області Росія задіяла підрозділи підконтрольного Міноборони РФ «Африканського корпусу» разом із регулярними російськими військами та підрозділами «Шторм Z».

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-