У ПАР проходять парламентські вибори

У ПАР проходять парламентські вибори

Укрінформ
У Південно-Африканській Республіці (ПАР) 29 травня проходять загальні вибори до парламенту.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ. 

Громадяни ПАР мають обрати депутатів до Національної асамблеї (нижньої палати парламенту) та членів законодавчих зборів у дев’яти провінціях.

Для голосування зареєструвалися 28 мільйонів виборців. Виборчі дільниці мають закритися о 21.00 за місцевим часом. 

Остаточні результати, як очікується, стануть відомі до неділі, 2 червня.

Як зазначається, зараз на карту поставлено тридцятирічне домінування партії Африканський національний конгрес (АНК), яка останнім часом викликає невдоволення у населення. За даними опитування, підтримка АНК становить менше 50%.

Президент ПАР та голова АНК Сиріл Рамафоса після того, як проголосував, заявив, що не сумнівається, що його партія здобуде більшість голосів і переможе.

Читайте також: ПАР закликає Міжнародний суд ООН ввести нові тимчасові заходи проти Ізраїлю через операцію в Рафаху

Громадяни ПАР голосують за партії, а не безпосередньо за президента. Політичні сили отримують місця у парламенті відповідно до своєї частки голосів, а після виборів законодавці обирають президента. З 1994 року АНК завжди мала більшість у парламенті.

Водночас опозиція АНК на цих виборах є "жорсткою, але роздробленою", йдеться у статті. За прогнозами, дві найбільші опозиційні партії – Демократичний альянс і Борці за економічну свободу – не збільшать кількість голосів настільки, щоб випередити АНК.

Для забезпечення порядку на тлі виборів у влада розгорнула майже 3000 солдатів по всій країні.

Як повідомляв Укрінформ, колишньому президенту Південної Африки Джейкобу Зумі заборонили балотуватися до парламенту на виборах цього місяця.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-