У Росії заблокували сайт правозахисного проєкту Avtozak LIVE

У Росії заблокували сайт правозахисного проєкту Avtozak LIVE

Укрінформ
У Росії на вимогу Генеральної прокуратури 28 травня був заблокований сайт правозахисного проєкту Avtozak LIVE.

Про це повідомило в Телеграм-каналі 29 травня саме видання, передає Укрінформ.

Уточнюється, що відомство надіслало вимогу про блокування 27 травня, вже наступного дня сайт став недоступним. У вимозі про блокування було заявлено, що на сайті розміщена «інформація, яка містить заклики до введення щодо РФ, її громадян або російських юридичних політичних, економічних та (або) інших санкцій».

«Ми справді ведемо роботу з метою запровадити санкції проти суддів, які виносили рішення, пов'язане з реальним позбавленням волі, і продовжимо працювати у цьому напрямку», - йдеться у заяві редакції.

Читайте також: Райффайзен Банк заборонить росіянам переказувати долари за кордон

Видання продовжить роботу, налаштувавши схему обходу блокувань на території країни-агресора.

На сайті видання Avtozak LIVE презентований як російський правозахисний медіапроєкт, заснований у 2019 році. Він пише «про протести, державне насильство та порушення прав людини в Росії». Команда проєкту допомагає російським громадянам, яких влада переслідує через їхні політичні погляди.

Як повідомлялося, після початку повномасштабної російської агресії проти України, у лютому 2022 року Роскомнагляд під загрозою блокування зажадав від російських ЗМІ використовувати у висвітленні вторгнення в Україну лише «офіційну російську інформацію». Крім того, російська влада наполягає на дотриманні власної термінології, згідно з якою вторгнення в Україну має іменуватися «спеціальною військовою операцією». У Росії з початку великої війни заблокували сайти десятків незалежних ЗМІ, тисячі різних ресурсів, а також соцмережі Twitter, Facebook та Instagram.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-