У кортеж Дуди жбурнули «коктейль Молотова»

У кортеж Дуди жбурнули «коктейль Молотова»

Укрінформ
У кортеж президента Польщі Анджея Дуди у понеділок ввечері під час проїзду у Великопольському воєводстві на заході країни кидали “коктейль Молотова”, у результаті події ніхто не постраждав.

У зв’язку з цим інцидентом поліція затримала 39-річного громадянина Польщі, жителя гміни Домбє Великопольського воєводства на заході РП, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

“Наші функціонери діяли за процедурами: повідомили поліцію, яка затримала винуватця”, - сказав речник Служби захисту країни (SOP) Богуслав Пюрковський.

Поліція, яка затримала чоловіка, констатувала, що він був у нетверезому стані: мав у крові 1,5 проміле алкоголю. Поліція заарештувала нападника, місцева прокуратура відкрила кримінальну справу. За публічну зневагу до президента РП чоловіку, згідно з Кримінальним кодексом Польщі, загрожує до трьох років ув’язнення.

Міністр канцелярії президента Польщі Войцєх Коларський з цього приводу заявив, що у Польщі потрібно понизити рівень емоцій, які не сприяють публічній дискусії в умовах триваючої виборчої кампанії до Європарламенту.

Читайте також: У Варшаві намагалися підпалити синагогу «коктейлями Молотова»

Як повідомляв Укрінформ, стан прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо після пережитого замаху покращується.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-