Де Кроо: Бельгія розраховує на ухвалення 14-го пакета санкцій проти Росії до кінця червня

Де Кроо: Бельгія розраховує на ухвалення 14-го пакета санкцій проти Росії до кінця червня

Укрінформ
Бельгія, яка головує в ЄС до кінця червня, розраховує завершити роботу над 14-м пакетом санкцій проти Росії до завершення своєї каденції.

Про це у Брюсселі під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським після підписання двосторонньої угоди про безпеку та довгострокову підтримку, сказав Прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Європейський Союз та його країни-члени непохитно стоять на боці України в її боротьбі проти російської агресії. Впродовж минулих місяців ми привітали 7,6 мільйона українських біженців. Ми імплементуємо 13-й пакет санкцій, які спрямовані проти Росії й Білорусі, від економічних санкцій до візових заборон. Як бельгійське головування в ЄС ми працюємо над 14-м пакетом санкцій і впевнені, що цей пакет буде ухвалений під час нашого головування», - сказав бельгійський урядовець.

Він зауважив, що підписана сьогодні Угода між Бельгією й Україною про безпеку та довгострокову підтримку є великим кроком у сфері довгострокового співробітництва, забезпечення України сучасним військовим обладнанням, необхідним для захисту суверенітету, незалежності та територіальної цілісності.

Де Кроо зазначив, що лише 2024 року Бельгія надала Україні військову допомогу на суму більше 1 мільярда євро. Підписана сьогодні угода сконцентрована на військових потребах України та передбачає постачання широкого переліку обладнання – від засобів ППО, артилерії й броньованих машин до літаків F-16. Прем’єр-міністр зауважив, що Бельгія зробить все можливе, щоб перші літаки F-16 надійшли в Україну ще до кінця цього року.

Читайте також: У ЄС офіційно оголосили про новий режим санкцій за порушення прав людини в Росії

«Російська агресія перетворилася на війну на виснаження, тож ми будемо стояти на вашому боці зараз, завтра і так довго, як це буде необхідним», - додав де Кроо.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо підписали двосторонню угоду про безпеку та довгострокову підтримку, яка передбачає військову підтримку України на €977 мільйонів цього року і передачу 30 винищувачів F-16.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-