Уряд Грузії сходить з європейського шляху - Боррель

Уряд Грузії сходить з європейського шляху - Боррель

Укрінформ
Є очевидним, що після прийняття закону «Про прозорість іноземного впливу» влада Грузії відходить від європейського шляху розвитку, тож сьогодні європейські міністри закордонних справ проведуть першу оцінку ситуації, щоб визначити подальші дії.

Про це у Брюсселі перед початком роботи Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це буде перший момент, коли міністри нададуть оцінку ситуації в Грузії. Є очевидним, що уряд (країни) сходить з європейського шляху. Міністри мають зважити, що з цим робити», - сказав Боррель.

Відповідаючи на запитання преси щодо ймовірних рішень Ради міністрів ЄС за результатами цієї роботи, він зауважив, що обговорення ситуації в Грузії не є формальним пунктом порядку денного роботи європейських урядовців, це буде лише перша оцінка з їх боку.

Читайте також: У Грузії в День незалежності проходить марш проти закону про «іноагентів»

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня парламент Грузії у третьому читанні ухвалив закон «Про прозорість іноземного впливу». Документ було ухвалено попри протести та зростання напруженості у країні.

У неділю, коли Грузія відзначала День незалежності, у Тбілісі пройшла акція протесту проти ухвалення згаданого закону, який заперечує європейський розвиток країни.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі у суботу 25 травня, ветувала цей закон. Водночас у правлячої партії «Грузинська мрія» є достатньо голосів для подолання вето. Якщо і після цього президент не підпише закон, його має підписати та оприлюднити голова парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-