Лідер Тайваню після навчань китайської армії знову запропонував Пекіну переговори

Лідер Тайваню після навчань китайської армії знову запропонував Пекіну переговори

Укрінформ
Президент Тайваню Лай Чінте після дводенних масштабних навчань китайської армії навколо острова знову запропонував Пекіну переговори, висловивши сподівання на взаєморозуміння та примирення з Китаєм.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Виступаючи на зборах своєї правлячої Демократичної прогресивної партії (ДПП) у південному місті Тайнань, Лай закликав Китай «розділити з Тайванем велику відповідальність за регіональну стабільність».

Він також сказав, що «з нетерпінням чекає на посилення взаєморозуміння та примирення з Китаєм через обміни і співпрацю», що дасть змогу досягнути взаємної вигоди та миру і спільного процвітання.

«Міжнародна спільнота не сприйме жодну країну, яка збурює хвилі в Тайванській протоці та руйнує регіональну стабільність», - додав Лай.

Китай, який вважає демократично керований Тайвань своєю територією, у четвер і п’ятницю провів військові навчання, заявивши, що це «покарання» після інавгураційної промови Лая в понеділок, яку Пекін засудив як ще один поштовх до формальної незалежності острова.

Лай і ДПП відкидають претензії Пекіна на суверенітет над островом і наполягають, що тільки народ Тайваню може вирішити своє майбутнє. Тайванські лідери неодноразово пропонували Пекіну переговори.

Протягом останніх чотирьох років Китай проводить регулярні військові навчання й патрулювання навколо Тайваню, намагаючись чинити тиск на керівництво й жителів острова.

Читайте також: Китайські військові тренувались завдавати ракетних ударів по Тайваню

Як повідомляв Укрінформ, сили оборони Тайваню впродовж п’ятниці зафіксували майже пів сотні китайських бойових літаків, які під час військових навчань здійснювали маневри небезпечно близько до тайванської території.

Фото: CNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-