Тайвань зафіксував наближення майже пів сотні бойових літаків Китаю до своєї території

Тайвань зафіксував наближення майже пів сотні бойових літаків Китаю до своєї території

Укрінформ
Сили оборони Тайваню впродовж минулої доби зафіксували майже пів сотні китайських бойових літаків, які в ході військових навчань здійснювали маневри небезпечно близько до тайванської території.

Як передає Укрінформ, про це Міноборони Тайваню повідомляє в соцмережі Х.

Загалом тайванські оборонці виявили маневрування навколо острова 27 бойових кораблів армії Китаю, а також зафіксували в повітряному просторі 62 військові літаки.

При цьому 47 літаків, серед яких сучасні винищувачі Су-30 і ядерні бомбардувальники H-6 ВПС Китаю, небезпечно наблизились до Тайваню з боку Тайванської протоки та каналу Баші, що відокремлює Тайвань від Філіппін, і увійшли в розпізнавальну зону ППО острова. Зокрема, підлетіли на відстань близько 70 кілометрів (39 морських миль) до тайванської столиці Тайбей.

Державні китайські ЗМІ повідомили, що Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) у п’ятницю ввечері завершила масштабні дводенні навчання «Спільний меч-2024A» (Joint Sword-2024A) навколо Тайваню, які були «суворим покаранням за сепаратистські акти сил «незалежності Тайваню» та застереженням від втручання і провокацій з боку зовнішніх сил».

Читайте також: ЄС застеріг від ескалації навколо Тайваню через військові навчання Китаю

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю в ході другого дня навчань навколо Тайваню військові Китаю провели імітаційні ракетні удари по цілях на острові та відпрацювали авіаційні штурми бомбардувальниками зі встановленими на них бойовими ракетами.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-