Пробний політ пілотованого космічного корабля Boeing знову відклали

Пробний політ пілотованого космічного корабля Boeing знову відклали

Укрінформ
NASA та Boeing скасували пробний запуск космічного корабля із астронавтами через проблему із витоком гелію.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Space News із посиланням на заяву NASA.

NASA та Boeing знову відклали випробувальний запуск пілотованого космічного корабля CST-100 Starliner, не надавши нової дати пуску, оскільки триває робота над вирішення проблеми витоку гелію”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що запуск Starliner із двома астронавтами NASA на борту мав відбутися 25 травня. “Команда проводить зустрічі два дні поспіль, оцінюючи обгрунтування польоту, показники системи й резерви. Над цими питаннями досі триває робота й наступна можливість запуску досі обговорюється”, - заявили у NASA.

Space News звертає увагу, що наслідки тривалого відкладення пуску поки невідомі. Космічний корабель мав на кілька тижнів пристикуватися до Міжнародної космічної станції.

Читайте також: NASA призначило першого керівника з питань штучного інтелекту

Як відомо, гелій використовується на космічному кораблі для створення тиску палива, яке живить двигуни Starliner для орбітального маневрування.

Додамо, що Starliner із астронавтами на борту спершу мав вирушити у космос 6 травня, однак через технічні неполадки запуск було перенесено спершу на 17 травня, а потім - на 25-те.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-