США планують надати Кенії статус Основного союзника поза НАТО - Байден

США планують надати Кенії статус Основного союзника поза НАТО - Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що його адміністрація почала взаємодію з Конгресом, щоби надати Кенії статус Основного союзника поза НАТО (MNNA), що, за його словами, посилить безпеку у світі.

Про це глава Білого дому заявив у четвер, на спільній пресконференції з президентом Кенії в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я з гордістю повідомляю, що ми працюємо з Конгресом для того, аби визначити Кенію Основним союзником поза НАТО», - заявив президент США.

При цьому він підкреслив, що це стало результатом багаторічної двосторонньої взаємодії.

«Наші спільні антитерористичні операції зменшили вплив ІДІЛ та Аль-Шабаб по всій Східній Африці, а наша взаємна підтримка України згуртувала світ, щоби захистити Статут ООН», - наголосив Бадйен.

Він також відзначив інші сфери двосторонньої взаємодії та підкреслив, що надання Кенії статусу основного союзника США поза НАТО зміцнить безпеку обох країн, а також світу.

Читайте також: США можуть надати Кенії статус основного союзника поза НАТО - Reuters

Як повідомлялося, статус MNNA встановлює виключно тісні стратегічні та військові відносини Сполучених Штатів із країнами, які не є членами Північноатлантичного альянсу.

Окремі політичні сили в Україні також пропонували, щоби наша країна набула цього статусу. Однак, як пояснила в цьому зв’язку посол України в Вашингтоні Оксана Маркарова, MNNA надається країнам, які не планують або не можуть в силу політичних чи географічних причин приєднатися до Північноатлантичного альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-