США можуть надати Кенії статус основного союзника поза НАТО - Reuters

США можуть надати Кенії статус основного союзника поза НАТО - Reuters

Укрінформ
Президент США Джо Байден, як очікується, надасть Кенії статус основного союзника США поза НАТО під час державного візиту президента цієї африканської країни Вільяма Руто до Америки цього тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Очікується, що президент США Джо Байден визначить Кенію основним союзником поза НАТО під час триденного державного візиту президента Кенії Вільяма Руто цього тижня», - йдеться у повідомленні з посиланням на джерело.

Якщо це станеться, то Кенія стане першою африканською країною на південь від Сахари, котра отримає такий статус, що відображає прагнення Вашингтона поглибити відносини з цією східноафриканською країною, вказує Reuters.

Як зазначається, Байден оголосить Кенію головним союзником США поза НАТО в той час, коли та готується відправити війська на Гаїті у складі сил ООН, які розгортаються для подолання кризи безпеки у Карибському басейні.

Байден та Руто зустрінуться в Овальному кабінеті сьогодні, після чого відбудеться їхня спільна пресконференція.

Читайте також: Кенія скасовує візовий режим для всіх іноземців

Високопосадовці адміністрації президента США повідомили, що лідери двох країн обговорять низку питань - від торгівлі до полегшення боргового тягаря Кенії, а також подальші дії для Гаїті, України, Судану тощо.

У середу Байден заявив, що він та Руто розпочнуть нову еру технологічної співпраці між двома країнами, що включатиме роботу над кібербезпекою, штучним інтелектом та напівпровідниками.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня Кенія пообіцяла розгорнути на території Гаїті поліцейський контингент, аби допомогти владі країни протистояти бандам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-