Канадська розвідка застерігає від використання ТікТок

Канадська розвідка застерігає від використання ТікТок

Укрінформ
Застосунок ТікТок передає особисті дані своїх користувачів уряду Китаю, тому його не варто використовувати.

Як повідомляє Укрінформ, таку думку в ефірі радіо СВС висловив директор Канадської служби безпеки й розвідки Девід Вігно.

«Як директор Канадської служби безпеки й розвідки можу сказати, що уряд Китаю має чітку стратегію отримання особистих даних будь-кого у світі. На мою особисту думку, я категорично не раджу використовувати ТікТок», - сказав Вігно.

За його словами, мобільний додаток ТікТок розроблено таким чином, аби до зібраних ним даних «мав доступ уряд Китаю». «Багато людей кажуть: «У чому проблема для підлітка, якщо ТікТок має його дані?» Що ж, через п’ять чи десять років цей підліток стане молодим дорослим й займатиметься різними справами по всьому світу. Якщо він з будь-якої причини потрапить у приціл КНР, то вони матимуть про нього вдосталь інформації», - пояснив розвідник.

Читайте також: TikTok почне маркувати контент, створений за допомогою штучного інтелекту

Нагадаємо, що співробітникам федерального уряду Канади ще минулого року заборонили використовувати на робочих пристроях китайський застосунок соціальної мережі TikTok через загрозу витоку даних. Таке ж рішення ухвалила Європейська комісія.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-