Для встановлення миру на Близькому Сході недостатньо визнати незалежність Палестини - Берлін

Для встановлення миру на Близькому Сході недостатньо визнати незалежність Палестини - Берлін

Укрінформ
Берлін вважає за потрібне появу незалежної Палестинської держави як умови сталого миру в регіоні, але простого визнання незалежності Палестини недостатньо для завершення конфлікту.

Про це сказала міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок після зустрічі у Веймарі в форматі «Веймарського трикутнику», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми як Федеративна Республіка Німеччина, глибоко переконані, що тільки рішення на засадах принципу «двох держав» може забезпечити сталий мир як для палестинців, так і ізраїльтян», - заявила Бербок.

Вона зазначила, що заради саме такого рішення Берлін працює невпинно вже багато років.

Міністерка нагадала, що Німеччина належить до найбільших прихильників для палестинців у тому, що стосується гуманітарної допомоги та переміщених осіб.

«Утворення самостійної Палестинської держави – тверда мета німецької та європейської зовнішньої політики, ми як ЄС завжди це давали чітко зрозуміти. І якби просте визнання в даний момент, зараз принесло би мир, жоден з політиків у цьому світі, я переконана, не вагався би», - сказала Бербок.

Читайте також: Рішення про визнання Палестини поки що не на часі - МЗС Франції

Водночас вона згадала свої численні поїздки в регіон протягом останніх півроку та констатувала, що «одного лише символічного визнання» для вирішення ситуації недостатньо. Потрібно політичне рішення. А для цього потрібні прямі переговори між двома сторонами близькосхідного конфлікту. Наразі треба шукати і робити конкретні кроки в цьому напрямку, сказала Бербок.

Вона повторила: єдина можливість для палестинців жити в мирі та безпеці, це коли ізраїльтяни зможуть жити в мирі та безпеці та навпаки.

Як повідомлялось, Норвегія, Ірландія та Іспанія 22 травня оголосили про визнання Палестини незалежною державою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-