Норвегія, Іспанія та Ірландія визнали Палестину державою

Норвегія, Іспанія та Ірландія визнали Палестину державою

Укрінформ
Норвегія, Ірландія та Іспанія сьогодні оголосили про визнання Палестини незалежною державою.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зокрема, про визнання з боку Палестини Норвегією заявив прем'єр-міністр Йонас Гар Стьоре.

«Уряд вирішив, що Норвегія визнає Палестину як державу. У розпал війни із десятками тисяч убитих і поранених ми повинні зберегти єдину альтернативу, яка пропонує політичне рішення як для ізраїльтян, так і для палестинців: дві держави, які живуть пліч-о-пліч, у мирі та безпеці», – наголосив Стьоре.

За його словами, довготривале врегулювання конфлікту на Близькому Сході може бути досягнуте лише через рішення про створення двох держав. «Палестинська держава є необхідною умовою для досягнення миру на Близькому Сході», – додав прем’єр-міністр.

Водночас він наголосив, що Норвегія має намір продовжувати тісні контакти із владою Ізраїлю і визнає його законне право захищати себе в межах міжнародного права.

Читайте також: Прокурор МКС дав запит на ордери на арешт Нетаньягу, міністра оборони Ізраїлю та трьох лідерів ХАМАСу

Офіційне визнання Норвегією Палестинської держави набуде чинності 28 травня.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес під час виступу в парламенті у середу також анонсував визнання Палестинської держави.

«Наступного вівторка, 28 травня, кабінет міністрів Іспанії схвалить визнання Палестинської держави», – сказав Санчес, якого цитує Al Jazeera.

Своєю чергою прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс в ефірі RTE оголосив, що його країна офіційно визнала Палестину незалежною державою, приєднавшись до Норвегії та Іспанії у цьому історичному кроці.

«Сьогодні Ірландія, Норвегія та Іспанія оголошують, що ми визнаємо державу Палестина», – сказав він.

Як повідомлялося,Генеральна Асамблея ООН ухвалила 10 травня резолюцію, що надає Палестині право на членство в Організації Об’єднаних Націй і закликає Раду Безпеки ухвалити відповідне рішення.

Фото: Mustafa Hassona/Anadolu/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-