Археологи знайшли в Туреччині унікальні скульптури бога медицини Асклепія та його доньки

Археологи знайшли в Туреччині унікальні скульптури бога медицини Асклепія та його доньки

Фото
Укрінформ
Під час розкопок у стародавньому місті Лаодікея на території турецької провінції Денізлі, яке внесене до попереднього списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, знайшли статую бога медицини в грецькій і римській міфології Асклепія та голову статуї його доньки Гігієї.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

“Розкопки тривають у стародавньому місті Лаодікея, яке датується 5500 роком до нашої ери та є місцем розміщення семи церков, згаданих у Біблії”. - повідомляє телеканал.

Під час розкопок, проведених у районі «Західного театру», цього року була знайдена статуя Асклепія, бога медицини в грецькій і римській міфології. Згодом була знайдена голова статуї його доньки Гігієї.

“Обидві статуї були виготовлені в класичному стилі у період пізнього періоду еллінізму - раннього періоду правління імператора Августа, 4 ст. до нашої ери. Статуї бога та богині здоров’я доводять існування медичної школи Герофілеон в адміністративному районі стародавнього міста Лаодікеї. Стародавній письменник Страбон згадував про важливих лікарів, які тут навчалися”, - зазначив керівник розкопок у Лаодікеї професор Джеляль Шімшек.

Як повідомили в мінкультури та туризму Туреччини, окрім вказаних статуй на місці розкопок раніше було виявлено майже 15 скульптур.

Читайте також: У Китаї знайшли скам’янілість бабки віком 165 мільйонів років

Як повідомляв Укрінформ, група археологів знайшла давньогрецький шолом у курганах на півдні Хорватії, що може пролити світло на історію іллірійців, племінного народу зі східної Адріатики та Балкан.

Фото: www.trthaber.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-