Росія відновила роботу Волгоградського НПЗ після атаки дрона - ЗМІ

Росія відновила роботу Волгоградського НПЗ після атаки дрона - ЗМІ

Укрінформ
Волгоградський нафтопереробний завод, найбільший завод на півдні Росії, який належить «Лукойл», який був закритий на початку цього місяця після пошкодження в результаті атаки безпілотника, перезапустив ключову виробничу установку і відновив роботу.

Про Reuters повідомили два джерела в галузі, передає Укрінформ.

Завод, виробнича потужність якого становить близько 300 000 барелів на добу, загорівся 12 травня після удару безпілотника. Джерела повідомили, що в результаті атаки було пошкоджено установку CDU-1.

«Установка CDU -1 має потужність 18 590 тонн нафти на добу і річний обсяг виробництва 6,5 млн тонн нафти, або 130 000 барелів на добу. Вона становить 43% потужностей НПЗ і забезпечила 49% фактичної переробки нафти в першому кварталі 2024 року», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Бєлгородській області після атаки дрона горить склад з пальним - ЗМІ

У лютому Волгоградський НПЗ також був атакований безпілотниками, але зміг провести технічне обслуговування протягом 18 днів.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 12 травня безпілотник атакував Волгоградський нафтопереробний завод. Внаслідок удару на підприємстві виникла пожежа, яку загасили до ранку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-