До Північної Кореї прибула делегація Ради федерації Росії

До Північної Кореї прибула делегація Ради федерації Росії

Укрінформ
Північна Корея і Росія продовжують активно нарощувати двосторонні зв’язки. Цього разу до Пхеньяна з п’ятиденним візитом прибула делегація Ради федерації Росії.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Очолює делегацію депутат Ради федерації і член комітету з міжнародних справ 80-річний Григорій Рапота, без подробиць повідомляє північнокорейське державне інформагентство KCNA.

У повідомленні посольства Росії в КНДР про прибуття делегації йдеться, що вона прибула в понеділок і перебуватиме у Пхеньяні до п’ятниці. За цей час сторони планують обговорити питання взаємодії між законодавчими органами двох країн та окреслити плани майбутніх контактів.

Yonhap зауважує, що візит делегації радфеду РФ відбувається в той момент, коли Північна Корея і Росія активно розширюють співпрацю в низці сфер після рідкісного саміту між їхніми лідерами у вересні минулого року.

Так, минулої суботи північнокорейська делегація з прикордонного міста Расон повернулася додому після тижневої поїздки на російський Далекий Схід, під час якої губернатор сусіднього з КНДР Приморського краю РФ Олег Кожемяко заявив про плани відновити рух пасажирських потягів між Владивостоком і Північною Кореєю, зупинений через пандемію COVID-19.

Читайте також: США в ООН: Росія не змогла б продовжувати війну без підтримки Північної Кореї, Ірану та Китаю

У лютому делегація правлячої в КНДР Трудової партії на чолі з кандидатом у члени політбюро Кім Су Гілом відвідала Росію на запрошення місцевої партії влади «Єдина Росія». Тоді Кім також зустрічався з лідером компартії РФ Геннадієм Зюгановим.

Як повідомляв Укрінформ, у випущеній Росією по Україні північнокорейській балістичній ракеті фахівці виявили 290 компонентів виробництва понад 25 іноземних компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-