У Пекіні побачили «пропаганду сепаратизму» в інавгураційній промові нового лідера Тайваню

У Пекіні побачили «пропаганду сепаратизму» в інавгураційній промові нового лідера Тайваню

Укрінформ
Китай звинуватив нового лідера Тайваню Лая Чінте в тому, що він надіслав «небезпечні сигнали» у своїй інавгураційній промові в понеділок, підтвердивши наміри домагатися міжнародного визнання незалежності острова.

Про це йдеться в заяві речника Управління уряду КНР у справах Тайваню Ченя Біньхуа з приводу інавгурації обраного тайванського президента, повідомляє Укрінформ.

«У сьогоднішній промові лідер регіону Тайвань вперто дотримувався позиції про незалежність Тайваню, пропагував сепаратизм, підбурював протистояння між берегами Тайванської протоки та апелював до зовнішніх сил для підтримки незалежності», – зазначив Чень.

На його переконання, нинішнє керівництво острова ігнорує думку більшості населення, яке прагне миру та розвитку замість війни, а сам Лай «іде проти течії, надсилаючи небезпечні сигнали про незалежність, що підривають мир і стабільність у протоці».

«Незалежність Тайваню і мир через Тайванську протоку несумісні… Ми ніколи не терпітимемо і не толеруватимемо жодної форми сепаратистської діяльності за незалежність Тайваню», – заявив речник.

Він додав, що воля Пекіна «розв'язати проблему» Тайваню і досягти національного «возз’єднання» непохитна, як і рішучість захищати національний суверенітет і територіальну цілісність. «Як би не змінювалась ситуація на острові, хто б не був при владі, це не може змінити того факту, що обидві сторони Тайванської протоки належать одному Китаю… і не може зупинити історичну тенденцію до остаточного возз’єднання батьківщини», – наголосив Чень.

Варто зазначити, що подібні заяви представників уряду КНР далекі від реального ставлення тайванців до перспективи встановлення влади Пекіна над островом та повної підтримки ними незалежності Тайваню.

Це чітко проявляється в результатах демократичних виборів президента, на яких із 2016 року перемагають кандидати від Демократичної прогресивної партії, що виступає за отримання островом незалежності й міжнародного визнання. Натомість лояльні до Пекіна політсили навіть за масштабної відкритої і прихованої підтримки Китаю з кожним волевиявленням втрачають голоси виборців.

Читайте також: Тайвань помітив 45 китайських літаків поблизу свого острова

Як повідомляв Укрінформ, обраний президент Тайваню Лай Чінте у понеділок, 20 травня, офіційно вступив на посаду; в інавгураційній промові він, зокрема, закликав Пекін визнати уряд Тайваню та розпочати діалог із Тайбеєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-