США та Іран провели непрямі переговори для уникнення ескалації на Близькому Сході - ЗМІ

США та Іран провели непрямі переговори для уникнення ескалації на Близькому Сході - ЗМІ

Укрінформ
Два високопоставлені посадовці США цього тижня провели переговори з Іраном через оманських посередників з метою уникнення ескалації конфлікту на Близькому Сході.

Про це повідомляє Axios, передає Укрінформ.

За інформацією ЗМІ, Вашингтон представляли головний радник президента з питань Близького Сходу Брет Макгерк та виконувач обов'язків посла США в Ірані Абрам Пейлі. Вони прибули в Оман у вівторок, де зустрілися з місцевими посередниками, повідомили джерела. Хто представляв Іран, невідомо.

Переговори були зосереджені навколо наслідків дій Ірану та його маріонеток у регіоні, а також на обговоренні статусу іранської ядерної програми.

Вони відбулися трохи більш як через місяць після безпрецедентної ракетної атаки Ірану на Ізраїль. 13 квітня іранці випустили 350 балістичних ракет і безпілотників у бік Ізраїлю у відповідь на ліквідацію іранського генерала Мохаммада Захеді у результаті авіаудару по будівлі біля посольства Ірану в Дамаску.

Читайте також: Іран показав ракети й дрони, якими масовано атакував Ізраїль у квітні - NHK

Іранська атака була відбита спільними зусиллями Ізраїлю, США, Великої Британії, Франції, Йорданії та Саудівської Аравії.

США вважають, що Іран має великий вплив на своїх маріонеток у регіоні, до яких належать «Хезболла» в Лівані, проіранські бойовики в Сирії та Іраку, які здійснювали напади на американських військових, а також хусити в Ємені, які продовжують атаки на судна в Червоному морі.

Фото: Kent Nishimura/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-